Tilbage til webshop

Hvad er undervisningsforløb i dans og udtryk

Et undervisningsforløb i dans og udtryk er en struktureret plan, der guider eleverne igennem en proces med at udforske og lære om dansens verden. Dette forløb kan være skabt af en lærer eller underviser og strækker sig typisk over flere lektioner eller uger, alt afhængigt af formålet og omfanget af undervisningen.

Forud for undervisningsforløbet, eller i samarbejde med deltagerne udarbejdes konkrete mål - hvis det er i folkeskolen, så relateres målene til fælles mål. Formålene kan omfatte mål såsom at lære grundlæggende dansebevægelser, at skabe en dansekoreografi eller at udtrykke følelser gennem bevægelse.

Selve undervisningsforløbet kan indeholde en bred vifte af øvelser og opgaver. Dette kan være alt fra opvarmningsøvelser og teknisk træning til kreativt koreografisk arbejde, improvisation og refleksion. Med modellen Mariehønen Evigdans er det forsøgt at skabe et overblik over hvad der kan undervises i af både basis elementer (musikforståelse, Labans bevægelseslære BESS samt koreografiske virkemidler), indhold og temaer i løbet af et undervisningsforløb. Ligeledes er der med modellen skitseret didaktiske og metodiske overvejelser der bør gøres i forhold til det samlede undervisningsforløb, og de enkelte lektioner. I bogen Mariehønen Evigdans - en overbliksmodel til arbejdet med dans og udtryk beskrives didaktiske og metodiske overvejelser der er særligt relevante for det at arbejde med indholdsområdet dans og udtryk. Ligeledes gives der i bogen 9 didaktiske staldtips, som det er værd for underviseren at have for øje.

Gennem et undervisningsforløb i dans og udtryk får eleverne mulighed for at dykke ned i denne kunstform, udvikle deres kreativitet, selvudtryk og samarbejdsevner samt opnå en dybere forståelse af dansens verden