Tilbage til webshop

KERF (BESS) - spillet

1.999,00 kr.

Et spil der kan give din undervisning i dans og udtryk faglighed og kreativitet!

Spillet har mange anvendelsesmuligheder og er udviklet med rod i Rudolf Labans BESS-koncept, og opdateret til KERF.  Med spillet er der mulighed for at analysere, skabe og variere bevægelser, sekvenser og koreografier for både indskoling, mellemtrin, udskoling og på videregående uddannelser. 

Spillet består af:

  • 42 lækre træbrikker med KERF ord og 3 brikker med Tegn, Tal og Mim til 4 grupper. I alt 180 brikker
  • 6 terninger
  • 1 timeglas
  • A5 Folder med 15 siders ideer og inspiration til anvendelsen af KERF
  • 1 flot og håndlavet træopbevaringskasse med 5 rum
Antal
1
Tilføj til kurv


Brikkerne er lavet ud fra KERF (Krop, Rum, Energi og Former), som er en nyfortolkning af Rudolf Labans BESS og suppleret ud fra bl.a. den amerikanske B.A.S.T.E.  model.


Hvert sæt af brikker indeholder følgende 42 brikker:

Krop            Hånd

Albue          Skulder

Ryg              Hofte

Knæ             Fod

Sanser         Følelser

Udtryk         Isolerede bevægelser

Forplantende bevægelser

•Helkropsøvelser

Energi         Tid

Langsom     Hurtig         

Vej               Direkte

Indirekte     Flow

Frit              Bundet

Vægt            Tung

Let

Rum

Det personlige rum

Lavt niveau

Mellem niveau

Højt niveau

Sagittal plan – hjul-plan

Frontal Dør-plan

Horisontal- Bordplan

Det generelle rum

Former

Omfang

Vokser

Mindskes

Bevægelsesfigur ex. Trekant, firkant

Bevægelsesspor ex. Linje, bue zigzag

Derudover er der tegn, tal og mim brikker til hver gruppe. I alt 180 brikker

Anvendelsesmuligheder

Der findes et utal af muligheder for anvendelsen af KERF spillet, og nogle af disse er beskrevet i den medfølgende folder. Efterfølgende gives et par eksempler på anvendelse: 

Læring eller repetition af BESS/KERF - Tegn, Tal eller Mim

I hver gruppe a´4-6 personer, deler man sig på to hold hold A og hold B.

Én deltager fra hold A trækker en KERF-brik og en formidlingsbrik (Tegn, Tal eller Mim). Formidlingsbrikken fortæller hvordan deltagerne skal formidle KERF-brikken.

Tale: deltageren skal forklare ordet UDEN at man må nævne ordet. F.eks. er der trukket højt niveau, og deltageren forklarer: "Det er i det personlige rum, og det er deroppe hvor fuglene også flyver"

Tegne: Deltagerne skal tegne ordet. F.eks. skal der tegnes Isolerede bevægelser. Deltageren tegner en krop, og en pil peger på håndleddet for at illustrere at det er isolerede bevægelser.

Mime: Deltagerne skal mime ordet. F.eks. hvis det er hurtigt, kan deltageren lave bevægelser der er hurtig i forhold til tiden (Effort kategorien). 

Deltagerne vender timeglasset ved start, og når sandet er løbet igennem, er turen slut.

Hvis de andre på Hold A når at gætte ordet inden sandet er løbet ud, får man et point.

Inden det er hold B´s tur, blandes de tre formidlingskort, og ligges igen klar. Herefter er det Hold B´s tur. Og ovenstående repeteres. 


Skabelse af bevægelse/sekvenser: 

  • Deltagerne er sammen i grupper
  • Gruppen skal udvikle bevægelser til 1-8 taktslag. 
  • Brikkerne ligger opdelt i bunker - Krop, Energi, Rum, Former så deltagerne ikke kan se dem. Gruppen skal trække en brik fra 3 kategorier. Eksempelvis Krop-Hånd, Energi-Langsom, Former-Mindskes. 
  • Herefter skal gruppen lave en bevægelse der indeholder de tre elementer. 
  • Når gruppen har lavet de første 1-8 taktslag, trækker de igen 3 brikker, og laver en bevægelse der passer til 1-8. Sådan fortsættes det antal gange du som underviser ønsker. 

Analyse af bevægelser/sekvenser ud fra KERF brikkerne: 

  • Deltagerne skal se hinandens små sekvenser, eller deltagerne finder en video på nettet som de gerne vil analysere. 
  • På papir eller tavle noterer underviseren de kategorier som der skal analyseres ud fra. Det kan være nogle eller alle kategorier Krop, Rum, Energi og/eller Former. Herefter trækker detagerne det antal brikker som underviseren og/eller deltagerne skal have fokus på. Dvs. det kan være deltagerne skal have fokus på: Rum - hvordan bruges det personlige rum, Energi: er der variation i brugen af Tid, og som det tredje - hvilke Former tegner kroppen.

Variation af bevægelser/sekvenser ud fra KERF-brikkerne

  • Deltagerne ligger 6 brikker (som du som underviser eller de som deltagere har udvalgt). Hver brik svarer til tallet på en terning. Dvs. brik nr. 1 = 1 på terningen. Brik nr. 2 = 2 på terningen. osv. 
  • Herefter skal de slå med en terning 2 gange. 
  • De to tal de slår, er den måde hvorpå deltagerne skal variere deres sekvens. 
  • Ønskes der flere muligheder, kan der anvendes 2 terninger, og dermed 12 brikker. 

En anden mulighed er, at underviseren har lagt et antal brikker rundt i salen. Deltagerne har en lille sekvens på eksempelvis 1x8 eller 2x8. Hver gang de kommer til en ny brik, skal de variere deres sekvens i forhold til brikken. Hvordan ville vores sekvens se ud, hvis vi skal variere den i forhold til Former - at lave blide og bløde bevægelser? Eller skarpe og kantede bevægelser?

_________________________________________________________________________________________________

Der er endnu flere muligheder beskrevet i det vedlagte hæfte og yderligere inspiration kan findes i "100 siders inspiration til KERF" .

Brikkerne og kassen er specialdesignet hos www.firmagravering.dk og laserskåret i træ, herefter pudset og fremstår i yderst lækker kvalitet. Brikkerne til hver gruppe har sit eget kendetegn, en trekant, firkant, eller lignende, så det er let at opdele brikkerne efter brug, så du altid er sikker på at hver gruppe har alle 45 forskellige brikker. Der er ikke anvendt skruer eller søm, da kassen samles i de gennemtænkte udskæringer. Med kassen har du samling og styr på brikker, terninger timeglas og folder, og du slipper for at skulle kopiere eller laminere sedler når du skal arbejde med BESS/KERF - til gavn for en grøn klode. Kassen er æstetisk flot - nem at opbevare og nem at tage med til undervisningen.